[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
FORUMI » RRETH PC » Programe » Cka Eshte HTML & CSS
Cka Eshte HTML & CSS
ksdardaniaDate: Enjte, 2011-03-31, 3:48 AM | Message # 1
Privat
Group: Administrators
Messages: 4
Awards: 0
Reputation: 12
Status: Offline
HTML (HyperText Markup Language) dhe CSS (Cascading Style Sheets) janë dy nga teknologjitë kryesore për ndërtimin e faqeve web. HTML siguron strukturën e faqe, CSS vizuale dhe veshit) layout (, për një shumëllojshmëri të pajisjeve. Së bashku me grafikë dhe scripting , HTML dhe CSS janë bazë e ndërtimit të faqeve Web dhe Web aplikacione . Mëso më shumë më poshtë në lidhje me:
Çka është HTML?

HTML është gjuha për të përshkruar strukturën e faqeve të Internetit. HTML jep autorëve të thotë për të:
Publikimi i dokumenteve online me titujt, tekst, tabela, listat, foto, etj
Marrë informacione në internet nëpërmjet lidhjeve HyperText, në të klikoni butonin.
Design forma për kryerjen e transaksioneve me shërbimet e largët, për përdorim në kërkim të informacionit, duke e bërë rezervimet, urdhërimin e produkteve, etj
përhapur Përfshi-fletë, video clips, klipe të shëndoshë, dhe kërkesat e tjera direkt në dokumentet e tyre.

Me HTML, autorët përshkruajnë strukturën e faqeve duke përdorur markup. Elemente të pjesëve etiketë gjuhën e përmbajtje të tilla si "paragraf", "lista", "tavolinë", dhe kështu me radhë.
Çfarë është XHTML?

XHTML është një variant i HTML që përdor sintaksa e XML , Extensible Markup Language. XHTML i ka të gjitha elementet e njëjta (për paragrafët, etj) si variant HTML, por sintaksa është paksa e ndryshme. Sepse XHTML është një kërkesë XML, ju mund të përdorni XML mjete të tjera me të (të tilla si XSLT, një gjuhë për transformimin e XML përmbajtje).
Çfarë është CSS?

CSS është gjuha për të përshkruar prezantimin e faqeve Web, duke përfshirë edhe ngjyrat, layout, dhe fonts. Kjo i lejon të përshtatet prezantimit të llojeve të ndryshme të pajisjeve, të tilla si ekrane të mëdha, ekranet e vogla, ose printera. CSS është i pavarur nga HTML dhe mund të përdoret me ndonjë gjuhë markup XML bazë. Ndarjen e HTML prej CSS e bën më të lehtë për të mbajtur vendet, fletë stili të ndarë nëpër faqe, dhe faqet e qepur në mjedise të ndryshme. Kjo është e përmendur si ndarja e strukturës së (ose: përmbajtja) nga paraqitja.
Çfarë është WebFonts?

WebFonts është një teknologji që mundëson njerëzit të përdorin gërmat mbi kërkesën mbi Web pa kërkuar instalimin në sistemin operativ. W3C ka përvojë në fonts shkarkohen përmes HTML, CSS2, dhe SVG. Deri kohët e fundit, fonts shkarkohen nuk kanë qenë të përbashkëta për shkak Web të mungesës së një format font ndërveprueshme. Përpjekje WebFonts plan për të adresuar që përmes krijimit të një format të industrisë të mbështetur, e hapur për font Web (i quajtur "WOFF").
Shembuj

Shembulli i mëposhtëm shumë e thjeshtë të një pjesë të një dokumenti HTML ilustron se si të krijoni një lidhje brenda një paragrafi. Kur dhënë në ekran (ose nga një Synthesizer fjalim), tekst Lidhje do të jetë "Raporti përfundimtar", kur dikush aktivizon lidhjen, shfletuesi do të rifitoj burimeve të identifikuara nga "http://www.example.com/report" :
class="moreinfo"> <p Për më shumë informacion shihni
href="http://www.example.com/report"> <a raport përfundimtar </ a>. </ p>

class atribut në paragrafin të fillojë tag ("Tags") mund të përdoret, ndër të tjera, për të shtuar stilin. Për shembull, për të nënvizoj teksti i të gjitha paragrafet me një klasë të "moreinfo," dikush mund të shkruaj, me CSS:
p.moreinfo {font-style: italic}

Duke e vendosur që të vendosë në një skedar të veçantë, stil mund të ndahet nga ndonjë numër të dokumenteve të HTML.
Më shumë informacion

Për më shumë informacion në lidhje me HTML dhe CSS, shih mësime për HTML dhe CSS .

Për transformimet dokument të avancuar dhe më gjerë layout CSS, shih XSLT & XSL-FO.
W3C Njoftime për Shtyp e kohëve të fundit dhe Dëshmi Anëtar

W3C Hap Typography në Web

 
FORUMI » RRETH PC » Programe » Cka Eshte HTML & CSS
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: